80 de zile în jurul lumii, într-un tren de lux. Itinerariul include două zile în România

O călătorie în 13 țări, pe patru continente. Anul viitor va fi posibil să faci înconjurul lumii într-un tren de lux: de la Munții Stâncoși Canadieni până în Singapore, itinerariul de 80 de zile merge în zig-zag pe întreaga planetă.

Railbookers a anunțat recent un nou itinerariu de tren de lux în jurul lumii care va fi lansat în august anul viitor.

Călătoria de 80 de zile, însumează 13 țări de pe patru continente în șapte dintre cele mai luxoase trenuri din lume, cu mâncăruri gourmet și cabine private. În călătorie sunt incluse și transferuri și sejururi în hoteluri de top, iar pe parcurs vei vedea peisaje naturale uimitoare, situri ale Patrimoniului Mondial Unesco și 20 de orașe fabuloase.

Itinerariul include și România, timp de două zile.

Prima plecare este programată pentru 28 august 2024, iar stațiile sunt: Vancouver, Kamloops, Jasper, Lake Louise, Banff, Edinburgh, Londra, Paris, Veneția, Florența, Roma, Delhi, Mumbai, Istanbul, Cappadocia, Istanbul, Veliko Tarnovo, Sinaia, Budapesta, Johannesburg, Parcul Național Kruger, Pretoria, Cape Town, Singapore.

Pentru un tur complet, de 80 de zile, te poți îmbarca în Vancouver și vei vedea Munții Stâncoși Canadieni, Lacul Louise și Parcul Național Banff timp de trei zile. 

Urmează Edinburgh, pentru un tur de o săptămână, cu Belmond Royal Scotsman. Trenul urcă pe Glen Falloch, împodobit cu cascade frumoase, apoi merge spre nord spre Spean Bridge, unde se va opri pentru noapte. În ziua 11, trenul continuă spre vest, trecând prin Fort William și maiestuosul munte Ben Nevis, urmează priveliștile pitorești ale Lacului Eil, apoi faimosul viaduct Glenfinnan și Lochailort înainte ca trenul să vireze spre nord de-a lungul liniei de coastă până la Arisaig. 

Citeste si...  Accident în această dimineață în București, în zona Calea Dorobanților

Un feribot te duce către captivanta Insula Bute, cunoscută pentru geologia, istoria și fauna sălbatică. Explorați diversele peisaje și vizitați casa gotică a lui Mount Stuart, cu o colecție remarcabilă de portrete și e abia ziua 12.

De la Edinburgh la Londra, călătoria cu trenul se face de-a lungul liniei principale a Coastei de Est. Turul local include Palatul Buckingham, inconfundabila Catedrală Sf. Paul, Turnul Londrei – acasă la Bijuteriile Coroanei, Muzeul Britanic, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul V&A, Westminster Abbey, Londra are atât de multe de oferit și toate fără taxe de intrare (cu biletul trenului de lux în buzunar)!

De la Londra la Paris. Când vă aflați la Paris, trebuie să vezi Turnul Eiffel. Seara este poate cel mai emblematic spectacol de cabaret din lume la Moulin Rouge.

Călătoria de la Paris la Veneția se face cu Simplon Orient Express, iar în Veneția vei rămâne 3 zile, având acces rapid la Palatul Dogilor și frumoasa Bazilica Sf. Marcu.  

Ziua 31 vă prinde la Florența, pentru o vizită la Galeria Accademia unde pot fi admirate capodoperele lui Michelangelo.

Urmează 3 zile la Roma și apoi un zbor spre Delhi și un sejur de 7 zile în care poți să vizitezi Taj Mahal.

Ziua 47 include un tur privat al orașului Mumbai, cu priveliștile Marine Drive, situl Chhatrapati Shivaji Terminus și o plimbare în vibrantul cartier Bandra.

Ziua 50, Istanbul, iar a doua zi plecarea spre Cappadocia, și revenirea pentru câteva zile în orașul de pe două continente.

După o noapte la bordul Golden Eagle Danube Express, peste pasul pitoresc Shipka în drum spre vechea capitală a Bulgariei, Veliko Tarnavo, urmează turul castelului medieval bine conservat Tsarvets. 

Citeste si...  Sediul BNR s-a umplut de fum, clădirea a fost evacuată

În seara celei de-a 57 zile a itinerariului, călătorii vor fi la bordul Golden Eagle Danube Express.Trenul traversează Munții Carpați peste noapte, iar dimineața va face o oprire la Sinaia, pentru un tur al unuia dintre cele mai uimitoare castele din Europa – Castelul Peleș. Înapoi la bord pentru prânz, în timp ce trenul continuă spre Brașov și Castelul Bran. Cina de gală va avea loc în interiorul castelului, în această seară.

În ziua 58, urmează o scurtă plimbare de la Brașov până în orașul medieval Sighișoara. Orașul păstrează încă ziduri și turnuri medievale, precum Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea, care leagă piețele principale. E ultima seară din România, urmând Ungaria.

Din Budapeste la Johannesburg, de la de la Pretoria la Cape Town, urmează câteva zile cu importante atracții de vizitat. De exemplu, Muzeul Minei de Diamante și Big Hole. Orașul în sine este renumit în întreaga lume datorită descoperirii diamantelor în 1871, iar Big Hole este un crater uimitor de imens din care peste 22 de milioane de tone de pământ au fost îndepărtate manual, în căutarea diamantelor.

Ziua 73, zborul din Cape Town spre Singapore. Vei pueta să vezi supercopacii futuriști, Flower Dome și Cloud Forest. O plimbare de-a lungul Marina Bay Sands, pentru amestecul cultural vibrant din Chinatown și mâncarea stradală delicioasă. Urmează explorarea zonelor rurale atemporale din vestul Malaeziei și revenirea în Singapore, la finalul celor 80 de zile de călătorie.

Un bilet pentru întregul itinerariu începe de la 103.495 euro.

Itinerarul este detaliat aici: https://www.railbookers.com/around-the-world-by-luxury-train-day-to-day-itinerary.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img