7 milioane de euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre

7 milioane de Euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre. Lotul lipsă din Autostrada Moldovei până la vama cu Ucraina de la Siret și cel de la vama Moravița pe Autostrada A 9 nu au prins finanțare prin Programul Mobilitate Militară.

Ministerul Transporturilor din România va primi de la Comisia Europeană 6,9 milioane Euro pentru proiectarea unui nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, finanțarea fiind aprobată în cadrul Programului CEF Connecting Europe Facility, pachetul de Mobilitate Militară prin care se asigură 50 % din fonduri, potrivit unui comunicat de presă de la Bruxelles.

Anterior, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunțase reușita cererii de finanțare pentru acest pod mixt, rutier și feroviar.

În total, Comisia Europeană a aprobat finanțare prin CEF pentru 38 de proiecte din cele 112 propuse, iar suma este de 807 milioane Euro, a explicat comisara pentru Transporturi, Adina Vălean. Finanțarea pentru Podul Giurgiu -Ruse 2 este singurul proiect transfronalier aprobat.

Partea bulgară este în mod special interesată de infrastructură rutieră peste Dunăre, iar România de deblocarea proiectului Fast Danube (navigația pe Dunăre pe toată durata anului, dar depinde de dragarea pe care (nu) o fac bulgarii).

Pe de altă parte, CNAIR nu a reușit să includă la finanțare prin CEF loturile lipsă din Autostrada Moldovei la vama Siret (frontieră cu Ucraina) respectiv cel de la vama Moravița la frontiera cu Serbia de pe Autostrada A 9 Timișoara -Moravița. 

Citește și Judecătoarea care a anulat hotărârile de guvern care priveau terenurile lui Puiu Popoviciu, promovată ca formator la INM

7 milioane de euro de la Bruxelles

A fost aprobată o finanțare de 6,9 milioane Euro pentru documentația tehnică (studiul de fezabilitate și proiectul tehnic) al noului pod rutier și feroviar.

Citeste si...  Urmează un weekend (20-21 mai) cu multe evenimente pentru copii

Acest proiect va include studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru construirea unui nou pod feroviar și rutier peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, frontiera româno-bulgară și drumurile de acces pe ambele maluri. Podul va avea o lungime de 2 km.iar infrastructura de acces 15 km. pe partea din România și 15 km. pe partea din Bulgaria.

Acest proiect va îmbunătăți atât mobilitatea civilă cât și cea militară și va elimina ambuteiajele din frontieră.

Mai multe citiți în publicația Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img