5 sfaturi de la dermatologi pentru o piele sănătoasă

Trecerea de la iarnă la primăvară și vară nu ne modifică doar starea de spirit sau garderoba. În aceste condiții chiar și pielea noastră are nevoie de o atenție specială, iar îngrijirea sa trebuie să fie adaptată în funcție de nevoi și de schimbările de mediu.

Iată câteva sugestii de la medicii dermatologi pentru îngrijirea pielii:

Adaptarea rutinei zilnice

În timpul primăverii, aerul poate fi mai umed și mai cald decât în timpul iernii, iar acest lucru poate face ca pielea să se simtă grasă, adică să producă mai mult sebum decât de obicei. Din acest motiv, produsele de îngrijire trebuie adaptate și ele noilor nevoi. Se recomandă creme mai ușoare și soluții demachiante blânde, care nu vor încărca porii.

Exfolierea și curățarea pielii în profunzime

După iarnă, pielea poate fi uscată și se poate descuama. În funcție de nevoile pielii fiecărei persoane, se poate recomanda un exfoliant ușor pentru a îndepărta celulele moarte sau un peeling chimic, care reduce petele și luminează pielea. Totodată, are rolul de a stimula producția de colagen. Se mai recomandă tratamentele de exfoliere și hidratare cu seruri realizate din ingrediente hrănitoare.

Folosirea factorului de protecție

Cele mai multe persoane încă folosesc factorul de protecție doar vara, la plajă, însă acesta ar trebui să fie prezent în rutina de îngrijire pe parcursul întregului an. Chiar și în timpul primăverii, razele UV pot fi puternice și pot cauza daune pielii, de aceea se recomandă utilizarea zilnică a unei creme cu protecție solară cu un factor de protecție (SPF) de cel puțin 30 pentru a o proteja de efectele dăunătoare ale soarelui.

Citeste si...  Protestul medicilor de familie. Nu vor mai acorda consultații gratuite și nu vor mai elibera rețete compensate

Alimentația sănătoasă

“O dietă echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți esențiali, poate ajuta la menținerea unei tegument sănătos și strălucitor. Se recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, pentru a proteja pielea împotriva stresului oxidative”.

Hidratarea

Dacă în timpul iernii, hidratarea nu a fost cea adecvată, cel mai probabil pielea suferă deja. Oricât ar părea de simplu, aceasta este recomandarea pe care multe persoane nu o respectă, dar care este foarte importantă atunci când dorim să menținem pielea sănătoasă.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img