3,4 miliarde de lei este bugetul Sectorului 4 al Capitalei pe 2023

Sectorul 4 va avea în 2023 un buget local de 3,4 miliarde de lei, cel mai mare buget din 1989 încoace, cu o creștere de peste 1,1 miliarde de lei față de bugetul din 2022, datorită obținerii finanțării europene nerambursabile pentru proiecte.

Cea mai mare parte din buget va fi destinată proiectelor pentru comunitate, cu scopul de a recupera cât mai mult decalajul dintre nordul și sudul Bucureștiului, 2,2 miliarde de lei fiind alocate pentru proiecte noi și proiecte în derulare.

Principala investiție va fi realizată pentru reabilitarea blocurilor de locuințe din Sectorul 4, cu o sumă de peste 1,3 miliarde de lei, provenind integral din fondurile disponibile pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, urmând ca 201 de blocuri să fie reabilitate în acest an.

Un alt domeniu unde vor fi alocate sume considerabile de bani este educația, care va primi 450 de milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea și consolidarea școlilor și grădinițelor din Sectorul 4.

În plus, sunt prevăzute sume pentru continuarea proiectelor deja în faza de execuție, cum ar fi Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei), Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), stația de pompieri Perșani (8 milioane de lei), Piața Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluției (5,5 milioane de lei) și Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei).

De asemenea, autoritățile au alocat sume de bani pentru continuarea lucrărilor de regenerare urbană, în special pentru

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Citeste si...  Alegeri Turcia: Trei persoane au murit de infarct la urne

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img