10 sfaturi pentru o piele sănătoasă

Oricine își dorește o piele sănătoasă, iar pentru a o obține este nevoie de o rutină regulată și atentă, astfel încât să ajungeți să vă bucurați de ea în orice moment. Sunt însă câteva sfaturi pe care oricine le poate avea în vedere, astfel încât să se bucure mereu de o piele pe placul sau. Dacă întâmpinați probleme specifice ale pielii, cum ar fi acneea sau afecțiuni dermatologice mai grave, consultați un specialist în dermatologie în Cluj sau din zona în care vă aflați.

Regimul zilnic de îngrijire al pielii

Curățați-vă fața în fiecare zi

Acest pas este crucial pentru că pielea feței este una de care trebuie să vă interesați în orice moment. Ideal ar fi să utilizați un produs cât mai blând, care să vă ofere posibilitatea de a vă curăța cât mai bine fața. Produsul folosit trebuie să să fie adecvat tipului de ten. Nu uitați să vă spălați fața de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Ideal ar fi să evitați să folosiți săpunuri dure sau să vă frecați prea tare fața pentru că acest lucru vă poate irita pielea.

Exfoliați regulat

Exfolierea este importantă pentru că ajută foarte mult la eliminarea celulelor moarte, precum și la o mai bună stimulare a regenerării pielii. Alegeți un exfoliant chimic cât mai blând, precum și un scrub pentru a face acest lucru. Folosiți-vă de aceste două lucruri de două ori pe săptămână, astfel încât impuritățile să fie îndepărtate. Veți putea obține în acest fel o piele catifelată.

Tonerul este și el foarte important

Imediat după ce v-ați curățat fata, puteți aplica un toner, astfel încât să restabiliți echilibrul pH-ului pielii. Tonerele ajută și la diminuarea porilor, precum și la calmarea pielii iritate.

Citeste si...  Vestea cumplită pentru toată România. Anunțul venit în această dimineață: Situația e critică

Hidratarea corectă

Nu uitați și de faptul că hidratarea este importantă în ceea ce privește o piele sănătoasă și luminoasă în același timp. Alegerea unei creme hidratante potrivite esențial. Această cremă trebuie aplicată dimineața și seara. Daca vă doriți o hidratare suplimentară, mai puteți utiliza un ser hidratant înainte de cremă.

Protejați-vă de soare

Nu trebuie niciodată să vă expuneți excesiv la soare pentru că acest lucru duce la o îmbătrânire prematură a pielii, crescând riscul de cancer de piele. Folosiți mereu un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat și evitați pe cât posibil expunerea directă la soare în orele de vârf.

Alimentația și hidratarea adecvată pentru o piele strălucitoare

Țineți mereu cont de faptul că alimentația, dar și hidratarea sunt esențiale pentru a vă bucura de o piele sănătoasă. În acest fel, puteți ține cont de câteva sfaturi în acest sens.

Consumați alimente bogate în antioxidanți

Aceste alimente precum sunt fructele și legumele colorate vă pot ajuta foarte mult, astfel încât să mențineți sănătatea dorită a pielii, dar și să luptați împotriva radicalilor liberi.

Beți apă suficientă

Hidratarea corespunzătoare presupune și consumul de apă suficientă. Daca veți bea mai multă apă, veți elimina toxinele din organism, iar acest lucru vă fi benefic pentru sănătatea voastră, elasticitatea pielii fiind și ea îmbunătățită din acest punct de vedere.

Acizi omega-3

Nu uitați să consumați cât mai des acizi omega-3. Acești acizi se găsesc în nuci, semințe de în, dar și în peștele gras. Ei sunt benefici pentru sănătatea pielii, ajutând în menținerea hidratării. De asemenea, reduc semnificativ inflamațiile.

Citeste si...  Îngrijorător! Caravană de analize medicale gratuite în mediul rural: 3 din 4 persoane suferă de obezitate

Evitați alimentele procesate

Pe cât posibil ar trebui să evitați aceste alimente pentru că ele pot provoca inflamații în organism, lucru care poate duce la o schimbare a aspectului pielii.

Limitați consumul de alcool și cafeină

Pe cât posibil, evitați aceste lucruri pentru că ele pot duce la afectarea hidratării pielii, contribuind în acest fel la deshidratare. Ideea ar fi să le consumați cu moderație.

Ținând cont de toate aceste sfaturi, veți ajunge să vă bucurați de pielea sănătoasă pe care o doriți.

Articol susținut de Anastasios Medical, o rețea medicală cu clinici în Cluj, Bacău și Zalău. Pentru mai multe detalii și programări, vizitați anastasios.ro.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img